Trainingen

Indeling van de groepen

Met wat puzzelwerk lukt het om elk lid een aangepaste plaats te geven binnen de zwemclub. We trainen vier leeftijdscategorieën: Deze groepen trainen wekelijks op vaste momenten. Om voldoende individuele tips en begeleiding te kunnen geven, kiezen we ervoor om per zwemuur maximum 44 kinderen of 40 jongeren of 40 volwassenen te trainen. Bij de start van het zwemseizoen worden per trainingsuur telkens vier niveau-groepen van een tiental leden gevormd. De trainers nemen daarom in het begin van het jaar een zwemproef af en oordelen telkens bij welk niveau de leden het best zwemmen.

Elke groep wordt tijdens dat jaar begeleid door een vaste train(st)er. Die zorgt voor een aangepast programma dat progressief opgebouwd wordt. Indien een trainer door omstandigheden belet is wordt er voor vervanging gezorgd.

Verloop zwemjaar

Het zwemjaar loop van begin september tot eind juni je schrijft je dus in voor een gans schooljaar. Tijdens herfst-, kerst-, krokus-, en paasvakantie is er enkel training voor volwassenen op maandag-, woensdag-, donderdag- en vrijdagavond, voor de jong-volwassenen en baantjeszwememrs op zaterdagvoormiddag. De jeugd en jongeren, op zaterdagmorgen, trainen elke eerste zaterdag van die tussenvakanties door (zie kalenders).

Ook kunnen er tijdens de maanden juli en augustus door de jongeren en volwassen baantjes gezwommen worden in het volledig voor ZVO gereserveerde bad op maandag van 21 tot 22 uur.