Archief

Resultaten 37ste zwemfestijn van 1001 meter

Verslag | Foto's

De 1001 meter is en blijft een leuk zwemevenement en is ook bijzonder geschikt voor zij die eens willen kennis maken met het water op een andere manier dan de klassieke competitie zwemwedstrijden. De jongste deelnemer was 7 jaar, de oudste 75, dus bijna letterlijk toegankelijk tussen 7 en 77.

Nieuw dit jaar was dat de jongste zwemmers ook konden kiezen voor 400, 800 of 1000 meter brevetzwemmen. We kregen 31 brevetzwemmers aan de start en 100 deelnemers die de 1000 meter zwommen tegen zichzelf en tegen de tijd. De steeds spectaculaire estafette over 1000 meter als afsluiter was ook nog eens goed voor 7 ploegen en in totaal 64 zwemmers.

Er was de deelname van de eigen Zwemclub de Valkaart, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, de Bredense Bruinvissen en de zwemschool van de Brugse Zwemkring. Daarnaast waren er ook nog 13 niet aangesloten zwemmers. Onze eigen ZVO leverde met 44 het grootste aantal deelnemers als club.

De beste individuele tijd was bij de heren voor William De Braekeleer van de Zomergemse Dolfijnen in de mooie tijd van 1244 en bij de dames was dat Hanne Knockaert van de Bruinvissen in 1407. Te vermelden is ook de prestatie van Roland Delafontaine uit Oostkamp de er in slaagde 7.600 meter te zwemmen in de namiddag.

Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was Wouter Desiere de beste in een tijd van 1428 en bij de dames was dat Jitske Lutters in 1828.

Klassiek werden ook de oudste en jongste deelnemers gehuldigd. Voor ZVO vielen Siegrun Baumgarten als oudste dame en Andreas Hillewaere als jongste jongen in de prijzen.

Schepen Els Roelof mocht de nieuwe wisselbeker, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, overhandigen aan Zwemclub de Dolfijnen Zomergem.

Alle resultaten samen

Resultaten ZVO