Archief

10e jeugdzwemloop 2018

Verslag

Iedereen weet ondertussen reeds hoe het er op een zwemloop aan toe gaat. Het is een triatlon in het klein, het fietsen is er tussenuit gevallen. Maar verder wordt er gezwommen, er is een echte wisselzone en een loopparcours, alles er wat nodig is om er op de 10de Oostkampse jeugdzwemloop een waar spektakel van te maken.

De zwemproeven werden afgelegd in het zwembad, het loopgedeelte speelde zich af in park De Valkaart. Een afgebakend en afgesloten parcours garandeerde dat niemand buiten de lijntjes kon lopen. 's Morgens was er wel lichtjes paniek toen bleek dat door de overvloedige regenval het parcours er redelijk drassig bij lag. We moesten het een klein stukje verleggen maar tegen de middag was het weer redelijk goed beloopbaar.

Naast de jeugd waren er ook nog reeksen voor 16+ en volwassenen. Ook duo's, al dan niet gemengd, stonden aan de start en we mochten terug een groep van een 20-tal ex-kankerpatiënten verwelkomen die meededen met hun opvallende t-shirts RUN for think pink.

Foto's van in het zwembad - met dank aan Ulrike Quintens.
Foto's van de aankomst - met dank aan Romain van de sportraad van Oostkamp.

De resultaten kunnen hier bekeken worden.

Wat cijfers en statistieken:De zwemloop was terug een organisatie van ZVO samen met DVB Duatlonvereniging Baliebrugge met medewerking ven de Oostkampse Sportraad en van de Gemeente Oostkamp. De 11de editie zal er komen op woensdag 1 mei 2019.