Archief

35ste 1001 meter

Verslag | Foto's

Onze 35ste editie van de wedstrijd van 1001 meter was een recordeditite. Nog nooit hadden we zoveel deelnemende zwemmers. Bekijk hier de resultaten van de individuele zwemtijden.

Bekijk hieronder de diverse resultaten en statistieken. Het eerste bestand bevat alle gegevens in één document:
Alle resultaten samen
Estafette
Per leeftijdscategorie
Oudste en jongste deelnemers
Wisselbeker
Deelnemers per club
Leden ZVO

Naar aanleiding van de 1001 meter is er een artikel verschenen in het Brugsch Handelsblad: klik hier om het te lezen.

Hieronder enkele gegevens en weetjes over de 35ste editie van deze wedstrijd:

Deelname van de eigen Zwemclub de Valkaart, de Bredense Bruinvissen, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem, Triathlon club Damme, Brugse Zwemkring en Vrije Zwemmers Nieuwpoort naast enkele individuelen van Lichterveldse zwemclub, Vrije zwemmers Ronse en triatlonclub SMO. Daarnaast ook nog 14 niet aangesloten zwemmers.

We hadden een record aantal van 161 deelnemers die samen dus 161.000 meter zwommen. 97 zwemmers verdeeld over 12 ploegen zwommen daarna ook nog eens 1000 meter in estafette, goed voor 12.000 meter extra.

De beste individuele tijd was bij de heren voor William De Braekeleer van de Zomergemse dolfijnen in een mooie tijd van 13’10”en bij de dames was dat Sofie Hautekier eveneens van de Zomergemse dolfijnen in 14’17”. Ook de zwemmers van de eigen zwemclub ZVO lieten zich niet onbetuigd. Beste bij de heren was Jeroen Gernaey in een tijd van 14’21” en bij de dames was dat Eline Zwaenepoel in 17’00”.

De estafette werd gewonnen door 12 ploegen waaronder enkele recreatieve zwemmers en ook een volledige familieploeg. De eerste ploeg van Zomergem won in een zeer scherpe tijd van 9’14”.

Oudste/jongste deelnemers en beste per leeftijdscategorie kan je vinden in de uitslag.

Schepen Els Roelof mocht de wisselbeker, een optelling van de telkens de 3 beste tijden bij de jongens en de meisjes per club, overhandigen aan de grote slokop van trofeeën, Zwemclub de Dolfijnen Zomergem.