Archief

8e Oostkampse jeugdzwemloop - triatleten in spé

Verslag | Foto's

Wat is een jeugdzwemloop? Het is voor de jeugd, er wordt eerst gezwommen en daarna gelopen. Moeilijker dan dat is het niet.

Vooral in de wisselzone tussen het zwemmen en lopen voelen die meisjes en jongens zich echt triatleet. T-shirt aantrekken, ook de loopschoenen, zit het borstnummer goed, en dat alles terwijl een échte scheidsrechter toekijkt. Die uitdaging op kinderniveau schenkt die jonge sporters dus net zoveel voldoening als een echte triatlon. Vanaf 6 jaar kan men al deelnemen aan dit soort wedstrijden. Iedereen die aankomt heeft een prestatie geleverd en krijgt een winnaaronthaal. Naast de vele jeugddeelnemers konden ook volwassenen hun hartje ophalen, alleen of in duo. Afspraak voor dat alles was op vrijdag 1 mei 2016 in en rond zwembad de Valkaart.

Bij afsluiten van de inschrijvingen stonden we op 181 deelnemers en na schrappingen en afzeggingen waren er nog 169 die aan de wedstrijd deelnamen. Gezien heel wat kinderen met een licentie deelnemen kadert deze wedstrijd eveneens in het Flanders cup circuit van de vtdl.

Wat cijfers en statistieken: Als apotheose was er na de individuele wedstrijden nog een duo-wedstrijd met 9 ploegen, op een na allemaal recreanten. Zelfs de laatst aangekomen deelnemer kreeg hier een enthousiast onthaal. De ganse zwemloop kon onder een mooi zonnetje afgewerkt worden. Aan het einde veel tevreden gezichtjes gezien, soms wel een kleine ontgoocheling na een net-niet-gehaalde-medaille, maar nadien toch iedereen tevreden naar huis, mét of zonder medaille maar allemaal met een mooi pakketje naturaprijzen.

Deze jeugdzwemloop was opnieuw een organisatie van ZVO–Zwemclub de Valkaart, DVB–Duatlonvereniging Baliebrugge en Sportraad Oostkamp, en die geven al afspraak voor de 9de Oostkampse jeugdzwemloop op maandag 1 mei 2017.

Bekijk hier de resultaten.