Archief

Zwemmarathon 2015

Verslag

De jaarlijkse zwemmarathon vond ook dit jaar plaats maar wel met een vernieuwd concept vanwege een gloednieuw zwembad. De vraag was of dit vernieuwde concept meer mogelijkheden bood om een podiumplaats te behalen. Het telkens teruglopen na elke gezwommen lengte was niet meer aanwezig dus leken de kansen voor onze zwemclub te stijgen.

Met een team van twintig zwemmers moest er twee keer 30 minuten zoveel mogelijk lengtes gezwommen worden in estafettevorm met telkens zes personen die aan het zwemmen waren. Onze zwemclub nam het op tegen zeven andere teams.

Na het eerste halfuur was het vol spanning wachten op de tussentijdse resultaten. Groot was de vreugde toen bleek dat onze zwemmers beslag hadden gelegd op de tweede plaats!! Deze tweede plaats kon het tweede halfuur met verve verdedigd worden. Sterker nog: we waren het team met het minste verval ten opzichte van het eerste half uur.

Een sterke prestatie dus en we mogen terecht trots zijn op onze twintig atleten. Ook dank aan de begeleiders en tellers die hun steentje hebben bijgedragen.

Foto's kun je hier bekijken.

Resultaten kun je hier bekijken.