Archief

Zwemopvang

Verslag | Foto's

Als we niet gaan zwemmen, dan werden we op 6 juli opgevangen door een enthousiaste bende van ZVO voor de gezinsfietstocht.

Op de eerste echte zomerdag van dit jaar, mochten we met een 40-tal (familie-)leden aanschuiven aan het overheerlijke ontbijt. De boterkoeken, pistolets, sandwiches, suiker-, rozijnen-, bruin en wit brood lagen in de mandjes naar ons te lachen. Ze werden dan ook met veel enthousiasme verorberd want we moesten sterk staan voor een ganse dag op één of ander stalen ros.

Die waren er in verschillende formaten: elektrische, gewone, tandems (met of zonder hond), twee- en driewielers. Er zat zelfs één exemplaar met een ferme knalpot tussen: nog voor we één kilometer hadden gereden, stond er al iemand plat. Gelukkig werd er nog snel in een vervangfiets voorzien en een tweede lekke band werd nog geplakt.

Na nog even de nodige instructies te hebben uitgedeeld aan de mannen met de spiegeleieren, konden we vertrekken. De wegkapiteins deden hun werk voortreffelijk!!

Er werd ook voor het nodige entertainment onderweg gezorgd met een fotozoektocht. (Michel bedankt om tijdig onze aandacht te trekken bij een passerende foto, vooral die laatste...)

Ook de hond van Ellen wist de aandacht te trekken. Na 10km hield het beestje het voor bekeken. Hij had ergens van een zwemclub gehoord en dook terstond de gracht in. Bleek dat het beestje wat oververhit raakte en zijn ‘moteur’ moest afkoelen.

Na dit intermezzo, konden we onze tocht hervatten, maar niet voor zo ver, want daar stond Jan al met het aperitief. Hij heeft er serieus voor moeten schermen. Andere passerende fietsgroepen hadden er maar al te graag zin in. Maar het heeft ferm gesmaakt !

Met wat Cava in de benen trokken we nog een paar kilometer verder richting ‘de Litanie’ in Knesselare waar ons middagmaal geserveerd werd. Voor de liefhebbers was er nog mogelijkheid voor een spelletje krulbol. Ook de nodige Orvallekes werden links en rechts gesmaakt.

Na de deugddoende pauze kon de terugrit worden aangevat, maar niet zonder nog eventjes in ‘het Boothuis’ te Beernem voor een verfrissing te stoppen.

Zonder één platte tube te hebben gehad, bereikten we rond 17u30 terug De Wieke. Nu nog snel de laatste antwoorden van de zoektocht invullen en proberen de éénkoppige jury om te kopen.

Tegen 19u werd iedereen opgefrist terug verwacht voor de BBQ. Eerst werd op de mooie dag geklonken met een aperitiefje en werd de winnaar van de zoektocht bekend gemaakt. Wouter, de man van ZVO-trainster Joke, viel die eer te beurt en kreeg een exclusieve ZVO-badhanddoek. Ook de zogenaamde troostprijzen werden aan de man, de vrouw of de familie gebracht.

Ondertussen was het vuur heet, het vlees gebakken en konden we ons tegoed doen aan een overheerlijk buffet, bereid door Dries, Roza en Patrick. Voor ons verdienen de koks een Michelin-ster.

Wij vonden het alleszins een geslaagde dag en schrijven ons bij deze al in voor volgend jaar!

Kris en Els Verweirder-Claerhout, Joren en Kobe