Archief

Zwemmarathon 2011 Olympia

Verslag | Foto's

Tijdens de jaarlijkse Vlaamse Zwemweek nemen we met onze zwemclub het telkens op tegen andere zwemverenigingen in tijdens de zwemmarathon. Vier keer vijftien minuten zoveel mogelijk baantjes afleggen met twintig van onze beste zwemmers: dat is het doel!!
Aangemoedigd door onze talrijk opgekomen supporters begonnen we er dan ook vol goeie moed aan. Na het eerste kwartier en zwemmen in de moeilijkste baan kwam de eerste tussenstand: vierde met acht lengtes achterstand op de derde. Een podiumplaats was in zicht!
Na het tweede kwartier kwamen we tot op twee lengtes van de derde maar na het derde kwartier was de achterstand hetzelfde gebleven. Iedereen wist nu wat hem te doen stond. Samen moesten we drie lengtes meer zwemmen dan het team dat de derde plaats bezette. Dit was heel goed mogelijk omdat we nu in de gemakkelijkste baan moesten zwemmen.
Na een laatste afmattend kwartier stonden we vol spanning te wachten tot eindelijk de verlossende woorden klonken: Zwemclub de Valkaart, derde plaats!!
Een mooie podiumplaats werd bekroond door onze twee begeleiders, Patrick en Michel, in het water te gooien.
De uitslag kan je hier bekijken. Foto's vind je hieronder.

Daarnaast werden er ook twee filmpjes gemaakt.