Archief

Havenbezoek Zeebrugge

Verslag

Met 35 waren we zondag 9 september. Omdat we 30 jaar bestaan gingen we op schoolreis naar de haven van Zeebrugge. De link met de zwemclub is vlug gelegd. Zee verwijst naar het water waarin we zwemmen. Dat de zwemclub een veilige haven is voor groot en klein hoeven we zeker niet uit te leggen. De eigenlijke reden was dat we bij wijze van promotie voor de haven van Zeebrugge een gratis geleid bezoek kregen met onze zwemclub. Doen dachten wij!

Geleid was het bezoek zeker. In de haven sprong er gezwind een gepensioneerde zeebruggenaar op onze bus. Een kwinkslag was niet ver te zoeken. Hij vertelde ons dat hij ons doorheen de haven zou loodsen. Gedurende het bezoek stopte hij maar niet met vertellen. Elke beweging in de haven had hij gezien en uitgelegd. Men opgestoken vinger berispte hij elke illegale fietsers zonder fluo-jasje. Het was duidelijk dat hij de groei en de ontwikkeling van de haven van nabij had gevolgd of goed bestudeerd had. Op een onderwijzende manier toonde hij de indrukwekkende haven en leerde ons zelfs het onderscheid te maken tussen een autobus en autocar. De vissershaven, het militair kwartier, de haven voor voertuigen…. Op een vijftal plaatsen stapten we uit en konden aan de hand van filmpjes en wat uitleg het plaatselijk terrein verkennen. We wisten dat de haven groot was, maar dat daar ook zoveel nevenactiviteiten plaatsvonden was nieuw voor ons. Het enthousiasme van de gids sloeg over. Je kon bij momenten zelfs spreken over ‘verwondering’.

Zoals elke schoolreis eindigde de terugrit met vuile moppen door de micro en schlagers zoals ‘vrolijke vrienden’… Een leerrijke namiddag.